Frivilligkafe tysdagar

Datoer for Frivillilgkafe våren 2023 klokken 14.30 - 21 Februar - 21 Mars - 25 April - 30 Mai

Aldersgruppe: For alle

HVORFROR FRIVILLIGKAFE? 

Vi ønsker å ha en god møteplass for deg som er  frivillig. Mange av dere frivillige har vært med i mange år. Tusen takk for det.
Vi i Time Frivilligsenter ønsker å skape en møteplass der vi sammen kan snakke om de oppdragene dere er med på.
Her kan vi gjøre nye avtaler sammen, endre på avtalene. Kanskje ble det ikke helt slik du hadde tenkt. Da gjør vi noe med det sammen.
Her kan vi møtes å snakke om kurs og påfyll vi kan bidra med. Er det noe dere trenger litt mer kunnskap om for å gjøre det lettere for dere.
Vi kan lære av hverandre. Kanskje noen gjør noe som andre også har lyst til å være med å bidra til.

 HVORFOR VÆRE FRIVILLIG?

Å være frivillig er en flott måte å bidra til samfunnet, å lære nye ting og å bli kjent med nye mennesker. Det er veldig mye forskjellig man kan gjøre som frivillig.  I tillegg betyr ofte arbeidet frivillige gjør veldig mye for dem de gjør det for. Frivillig arbeid er gjensidig, så det er viktig at du trives med det oppdraget du gjør.

Vi prøver å legge til rette for de som vil bidra

Hvert eneste år bidrar ildsjeler rundt om i Norge med utallige kroner og timer i dugnadsarbeid. Hva er det som gjør at vi nordmenn er villig til å vie så mye tid til andre?
– Frivillig arbeid er en av grunnsteinene i det norske samfunnet. Vi ville rett og slett ikke klart oss uten.
– Frivillig arbeid er avgjørende for at samfunnet vårt skal fungere.

 HVA ER ET FRIVILLIG OPPDRAG?
 Frivillig oppdrag er definert som en oppgave utført for andre enn familie og nære venner uten at den frivillige får lønn eller blir honorert for arbeidet. Enkle goder som mat under oppdraget, reisegodtgjørelse eller blomster regnes ikke som lønn.

 HVORFOR VÆRE FRIVILLIG?
 Å være frivillig er en flott måte å bidra til samfunnet, å lære nye ting og å bli kjent med nye mennesker. Det er veldig mye forskjellig man kan gjøre som frivillig. I tillegg betyr ofte arbeidet frivillige gjør veldig mye for dem de gjør det for.
 Hvis du lurer på om det å være frivillig er noe for deg, bør du først tenke gjennom hva som engasjerer deg, hvilke saker du er opptatt av og hva slags oppgaver du kunne tenke deg å gjøre. Frivillig arbeid er gjensidig, så det er viktig at du trives med det du gjør.

- Du kommer til å bygge nettverk og sosialisere deg med andre. Når du jobber frivillig i organisasjoner ved lokalsamfunnet ditt, vil du møte mange mennesker du ellers kanskje ikke ville ha blitt kjent med. Du får da muligheten til å utvide ditt sosiale liv eller knytte arbeidskontakter med nye folk.

- Du kan få større karriere muligheter. Se vekk fra de arbeidskontaktene du potensielt vil knytte, så tar det seg utrolig bra ut på CV’en din. En eventuelt ny arbeidsgiver vil sette stor pris på en slik holdning.

- Du vil få ny erfaring. Frivillig arbeid vil gi deg en rekke nye opplevelser, enten det er noe du kan eller aldri har gjort før. Du vil bruke dine daglige ferdigheter til et nytt positivt formål.

- Utvider dine horisonter. Frivillig arbeid innebærer vanligvis veldedighetsarbeid, noe som betyr at du hjelper folk som er mindre heldige enn deg selv. Ved slik arbeid vil du omgås med folk som du vanligvis ikke ville ha gjort.

- Dine problemer blir mindre. Når du ser hvilke problemer andre mennesker lever med i forhold til deg, vil dine problemer virke som bagateller.
- Du vil føle deg bra.  Frivillig arbeid handler om å hjelpe andre, og det er normalt å føle seg bra om hva man gjør. Sørg for at du tillater deg selv å akseptere takknemlighet fra organisasjonen du frivillig jobber for, og vær stolt av det.

- Du hjelper andre. Det er opplagt ikke sant? Men det er den beste grunnen til å gjøre frivillig arbeid.

Lykke til :-)


Kontakt oss på Time Frivilligsenter kafe og aktivitet:
Mail: anita.m.stokdal@time.kommune.no eller mobil 904 77 858


Oppdatert 06.02.2023


Neste Frivilligkafe tysdagar

Dato Kl. Tittel Sted
Tir 13.06 14:30 Frivilligkafe Time Frivilligsenter
Tir 27.06 14:30 Frivilligkafe Time Frivilligsenter
Tir 11.07 14:30 Frivilligkafe Time Frivilligsenter
Tir 25.07 14:30 Frivilligkafe Time Frivilligsenter
Tir 08.08 14:30 Frivilligkafe Time Frivilligsenter
2023 © Time frivilligsentral