Trafikkvakt ved luftvegslegevakta på Klepp.

Time Frivilligsentral er med å skaffe trafikkvakter til luftvegslegevakta på Klepp. Alle dei fem samarbeidskommunane finn til kvar sin dag. Time har måndag frå kl. 09.45

Aldersgruppe: 16 til 79 år

De som har vært trafikkvakter de første dagene har blant annet erfart dette:

1. Det kommer personer til legevakten som ikke har bestilt time på forhånd. Disse må få beskjed om at de må dra og først bestille time ved legevakten før de kan komme.

2. Det kommer enkelte personer til legevakten som tror at legevakten fremdeles er en VANLIG, ordinær legevakt. Disse må få beskjed om at legevakten på Klepp nå er omgjort til en luftveis-legevakt (koronasmitte osv.) for kommunene Klepp, Time, Hå, Gjesdal og Sandnes. Personer som kommer med andre helseproblemer enn luftveisplager-/ mistanke om koronasmitte, må ta kontakt med legevakten i Hå eller legevakten i Sandnes. Folk velger selv den ordinære legevakten som er nærmest der de bor. NB: Dette gjelder også folk som bor i Klepp kommune. De skal også til Hå eller Sandnes med helseproblemer som ikke gjelder luftveisproblemer/ koronasmitte.

3. Det kommer personer som har bestilt time på legevakten, men ikke vet hvilken av de to køene de skal stille i. Noen skal testes for mulig koronasmitte. Andre skal til lege for luftveis-problemer. De trenger informasjon om hvilken kø de skal stille seg i.

4. De som har fått beskjed om at de skal inn på legevakten må henvises til parkering like utenfor legevaktsinngangen mot nord, slik at de kan hentes inn fra bilene etter hvert.

Vi legger opp til at det skal være to trafikkvakter på hver vakt. Frå kl 9.45

Når du skal være trafikkvakt:

· Møt presis

· Henvend deg inn på legevakten og si at du skal være trafikkvakt.

· Når du kommer: Gå inn hovedinngangen på Kleppetunet, den som vender mot parkeringsplass/ Sirkelen. Gå inn hoveddør og rett til venstre.

· Ta også kontakt med den andre trafikkvakten. Bli sammen enige om hvordan dere legger opp vakten/ hvem som står hvor osv.

· Hvis det skulle oppstå vanskelige situasjoner: Snakk med ansatte på legevakten

· Følg helsedirektoratets smitteråd: Hold avstand. Vask hender osv (https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/rad-og-informajon-til-befolkningen-om-nytt-koronavirus-coronavirus-2019-nco/

· Opptre høflig, vennlig og rolig overfor publikum/ besøkende.

· Kle deg godt. Det kan være kaldt å stå ute i 2-3 timer. Det kan komme regn. Vær forberedt på værskifte. Ta gjerne med niste og varm drikke til eget bruk

· Hvis du har gul vest: Ta den med og bruk den mens du er trafikkvakt!


Takk for at du stiller! Ditt bidrag er verdifullt! Vi setter stor pris på at du deltar i denne krevende situasjonen.

2020 © Time frivilligsentral